maandag 13 februari 2012

Kanelbullar (Zweedse kaneelbolletjes)

Heerlijke kaneelbolletjes gebakken



 En wat ruikt het dan lekker in huis!


Na 45 min. baktijd uit de oven


 Ziet het er niet leuk uit??



Nu nog een goed boek van Camilla Läckberg (Zeemeermin).
Ik was al in dit boek begonnen en las een stukje waarin Erica Hedström kaneelbolletjes at.
Heb het boek weggelegd en het recept opgezocht van kaneelbolletjes,
direct aan de slag gegaan en het resultaat was verrukkelijk!



Warme chocomelk erbij en het plaatje is compleet!!


Trouwens de boeken van Camilla Läckberg zijn thrillers.

En voor liefhebbers hier het recept van de kaneelbolletjes:
500 gr zelfr.bakmeel
zakje bakpoeder
2,5 dl melk
150 gr roomboter
50 gr suiker
halve tl zout
tl kardemonpoeder

voor de vulling: 
50 gr roomboter
100gr basterdsuiker
el kaneel

Meel, bakpoeder, suiker, zout, kardemonpoeder bij elkaar doen.
Boter smelten en hier melk bij doen en dit bij het meel en dan kneden.
Het deeg in 2 porties verdelen evenals de vulling.
Per portie het deeg uitrollen tot een lap van ongeveer 30x40cm, over het deeg de vulling uitsmeren en dan de lap deeg oprollen.
Doe dit nog 10 min in de koelkast.
Voordat je het in de oven doet bestrooien met suiker.
Oven 200 graden en ong. 45 min bakken.

Smaklig Maltid!!!!!!


3 opmerkingen:

  1. mmm, dat ziet er lekker uit!

    Groeten Maaike

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat ziet er inderdaad heel erg lekker uit! Bedankt voor het recept dat ga ik ook maar eens proberen.

    Groetjes,
    Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaat het voor het snijden in de koelkast?

    BeantwoordenVerwijderen